تاریخ: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۱۲
بازدید: ۲۰۲
کد خبر: ۱۲۱۶۷۹

اثر کرونا | چشم ­انداز سوخت هواپیماها : تیره در تقاضاها

می متالز - تقاضای سوخت هواپیما درحالی که در مرحله بازیابی دوباره بود که به یکباره با اعمال محدودیت‌های دوباره بر سر شیوع ویروس کرونا، با چشم انداز تیره در بخش تقاضا مواجه شد.
اثر کرونا | چشم ­انداز  سوخت هواپیماها : تیره در تقاضاها

به گزارش می متالز، معامله­ گران حوزه انرژی برای مدت کوتاهی اوایل ماه جولای نسبت به بالا رفتن تقاضای سوخت جت (سوخت هواپیما) خوشبین شدند اما با ظهور موج دوم شیوع ویروس منحوس کووید-19، امیدها به ناامیدی گرایید.

ابتدای ماه گذشته میلادی تعداد پروازها در آمریکا افزایش یافت که برخی فعالان این حوزه را به رشد تقاضا خوشبین کرد؛ این موضوع باعث شد محموله ­های بیشتری از سوخت جت از آسیا به این کشور روانه شود. با این حال، با افزایش شدید تعداد موارد ابتلا، ترافیک پروازهای مسافربری عقب­نشینی کرد. بخش تجاری صنعت هوایی بیشترین اثر را در بخش حمل و نقل از کرونا پذیرفت، چراکه نزدیکی مسافران در هواپیما زمان پرواز مخصوصا با وجود سیستم تهویه خاص، محیط مساعدی برای انتشار ویروس فراهم می­ کند. پروازهای بین ­المللی هنوز 80 درصد کمتر از سطوح یک سال گذشته است.

بازیگران بازار در اروپا نیز امیدوار بودند با فرارسیدن تعطیلات تابستان و فصل مسافرت، تقاضا برای سوخت جت افزایش یابد، اما موجودی انبارهای این سوخت با وجود کاهش واردات و افزایش صادرات، اخیرا رکورد زده است. رویترز معتقد است رشد نکردن تعداد پروازها آنطور که انتظار می­رفت به دلیل اعمال محدودیت ­های مرزی در بسیاری از کشورها برای کنترل موج جدید کرونا بوده است.

آمار موسسه مشاوره­ای اینسایتس گلوبال نشان می ­دهد موجودی ­ها در ماه جولای به رکورد جدید 984 هزار تن در پنجمین هفته افزایشی پیاپی رسیدند. با این حال هفته گذشته این موجودی ­ها با اندکی کاهش به 937 هزار تن رسید.

نابسمانی این بازار زنجیره­وار آسیا، اروپا و آمریکا را درگیر کرده است. بیشتر صادرات سوخت جت به سمت غرب از سوی کشورهایی در آسیا مانند کره ­جنوبی، ژاپن و هند انجام شده است؛ موضوعی که به گفته ورتکسا، ذخیره دریایی سوخت جت و نفت سفید را در آسیا از 4 میلیون بشکه در اوایل می به 1.1 میلیون کاهش داده است.

بر اساس گزارش کپلر، افزایش موجودی­ ها در اروپا و کاهش تقاضای پایین در تابستان، معامله­ گران را به گزینه صادرات این محصولات علاقه ­مند کرد. ایالات متحده یکی از مهمترین مقاصد در ژوئن و جولای بود. اما مسافرت هوایی در آمریکا نیز بازیابی نشده است. به گفته استاندارد چارترز، فعالیت در محدوده زمانی روز استقلال آمریکا (4 جولای) بهبود یافت اما از آن به بعد رشدی نداشته است. در واقع اواسط جولای، برای اولین بار پس از 20 آوریل، متوسط رشد تعداد هفتگی مسافران هوایی نسبت به هفته گذشته ­اش به زیر صفر رسید.

به گفته کپلر، واردات سوخت جت آمریکا در ماه جولای به 190 هزار بشکه در روز رسید که با وجود کاهش 45 هزار بشکه­ای نسبت به سطوح سال گذشته، 33 هزار بشکه از ژوئن بیشتر است.

عناوین برگزیده